2013/10/22

Freshlunch3

Odkedy som v TT, začala som podstatne zdravšie jesť. Konečne som po x rokoch začala raňajkovať, robím dosť vegetariánskych a /snažím sa/ aj vegan jedál, papkám zeleninu, ovocie, orechy...
inspirejšn pre tých, čo sa ocitli na priváte, intráku, mimo domova, haha

Raňajky

Čokoládová ovsená kaša / smotanový jogurt s musli / pohánková kaša s jablkom, medom a škoricou / ovocný šalát so smotanovým jogurtom, medom, škoricou a kešu.

Obed
Sójové plátky naložené cez noc v marináde (kečup, horčica, olivový olej, cesnak, čierne korenie, soľ, tymián), orestované na cibuľke + dve volské oká + celozrnná hrianka, zeleninová obloha. 
Krémové cibuľové rizoto (ryžu orestujeme na olivovom oleji, zalievame zeleninovým bujónom a pridáme celú polovicu cibule) s nakoreneným údeným tofu a šampiňónmi. 
Zemiaky na kolieska varené v šupe, karamelizovaná kapusta (na panvici roztopíme maslo/trošku oleja s cukrom a trochou škorice, kapustu orestujeme, potom trochu podlejeme a dusíme s bobkovým listom a celým čiernym korením) a cibuľové kolieska. 
Marinované sójové plátky, zemiaky na cibuľke, zeleninová obloha.
Celozrnný chlieb s pestom, tuniakom a kečupom / krémové cibuľové rizoto s kuracími kúskami, kukuricou, syrom a dusenou repou.

Obed/Večera
Tofu natural s cherry rajčinami a nivou, celozrnná bageta / cesnakové zemiaky s grilovaným baklažánom a rajčinami, slaninové kocky, eidam / krémová ryža, tofu natural dusené s mrkvou a rajčinou / morčacie prsia zapekané s broskyňou a ananásom a syrom v ovocnej omáčke, krémová ryža / sójové fašírky (granulát, opečená cibuľka, vajíčko, tymián, soľ, čierne korenie), zemiaková kaša / celozrnné špagety s omáčkou zo zeleniny a pesta, kuracie kúsky, niva, tymián
low qualita lebo tma, so sorry
~~~
Čo varíte vy?

9 comments:

  1. vyzera to fajnovo vsetko,super napady mas. tu kapustu urcite musim vyskusat :-) ja idem napriklad dnes varit cestoviny so smotanovo nivovou omackou a kuracim masom, vcera bolo rizoto...

    ReplyDelete
  2. Ňom ňom ňom :3 Všechny tvé recepty vypadají skvěle :)
    Já jsem dnes na snídani měla celozrnný chléb s taveným sýrem a plátkovým eidamem, k tomu rajčata, papriku a okurek a k obědu si udělám špenát, pečené brambory a volské oko :)

    ReplyDelete
  3. všechno vypadá tak výborně. :3 já nevařim nic. jim to, co na intru uvaří. -_-

    ReplyDelete
  4. Samé mňamky :3 Ja by som si aj vecičky čo jem fotila, ale nikdy to neviem naaranžovať dobre :/ :D :)

    ReplyDelete
  5. Samé mňamky si robila a ešte keď je to tak pekne naaranžované.... mňamkaaaa . Si maximálna šikulka. :)

    Pozývam ťa ku mne na giweaway: TU

    ZAZAlovelife

    ReplyDelete
  6. robíš mi chute:D
    ja na priváte (varím) restujem lososa, kuracie plátky, krájam zeleninu, jem orechy, opekám francúzske bagety a všetko polievam olivovým olejom...

    ReplyDelete
  7. stani, MNAM! raz mi asi prides navarit :D lebo ja sa nerada babrem s jedlom,ked nemusim :/

    ReplyDelete
  8. Taky ráda jím vegetariánská jídla :)
    Často vaří sóju. Nudličky na způsob gyrosu s česnekovým dipem a k tomu brambory, které dělám na pánvi se sójou. Naprosto úžasný jídlo :)
    Potřebuju snídat, ale nestíhám to ráno a nebo tu není nic z čeho se dá snídaně vytvořit :-/

    ReplyDelete
  9. Keď už si sa dala na to vegánstvo ==> http://www.greenkitchenstories.com/ úplne top stránka.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...