2014/01/20

m a d h o u s e



























2013
Január.
Silvestra trávim ako slušná deva u ex na byte v komornej atmoške. Slušná? Zvyšok mesiaca veľmi veľa pijem. Skutočne priveľa. V miestnom podniku v spoločnosti tých najlepších si dávam do žíl nadmerné množstvá a divoké kombinácie divokej vody. Začínam dokonca obľubovať pivo a pytliaka. Chodím s mamou na výlety a nákupy najmä do Žilinky. Ešte neviem, že mi bude osudná a osudová! Cez týždeň som s chlapom-ex-chlapom, učím anglinu a chodím na pivo. Mám lilavé a čierne vlasy. Žijem tumblrom naplno. Snažím sa vyrábať šperky. Mám veľa voľného času a strašnú potrebu s ním poriadne naložiť. Zakladám si nový účet na fakbúku. Krušné chvíle, reunion s Marekom. A začína ruja.

Február.
Som opitá a stretám ťa a od začiatku ťa chcem. Teda, túžim po tebe a neviem prečo. Nemám dôvod. Ruja je ruja. Ty chceš aj nechceš, ja chcem aj nechcem. Žijem z našich seksi onlájn rozhovorov a správ, ako keby som mala 15 - aj sa tak cítim. Chcem skúšať čo som ešte neskúsila. Stále pijem, pijem, pijem. Som závislá na Walking dead. Psychicky rozhádzaná, po dlhšej dobe šťastná. Prehodnocujem vzťah.

Marec.
Podnikáme vínne orgie s priateľmi. Sme nezameniteľná trojka. Robíme nájazdy na Kaufland a žijeme beztarostný homeless život s lahodným vínom Lorenzom. Na Walking dead som ešte viac závislá, pri pohľade na Daryla Dixona som povoľná a frivolná. Ale to sa prejavuje aj tá ruja. Stále dúfam, že ty a ja sa nejak spojíme. Fyzicky. Je to hlúpe, ale tak... Dookola počúvam Burning desire od Lany a najbližším tvrdím, že to je o nás. Že mi je tak spaľujúco. Škoda, že k tomu, ktorý ma ľúbi, moje city chladnú a idú niekam do péčka. Kreslím a tumblrujem. Moja psychická stránka je na tom stále horšie, mama ma berie v rámci recovery na Nový Zéland, ten slovenský ofc. Nosím čierny rúž a do uší mi sladko spieva&znie Marina. Marec končí, Marek oslavuje a ja opäť niekoho stretám. Tu sa všetko mení. Tu už to nie je len tak, pekné reči o túžbe. Toto už vopred vyzerá zle. A keď po dvoch hodinách ma vyprevádza na taxík tak ja sa lúčim v štýle kiss-kiss. Kiss kiss kiss. Ach.

Apríl.
Prepína mi. Vrcholne. Moja hlávka pobláznená a telo nevybúrené robia zlobu. Keď ťa vidím, chcem len jedno. Túlame sa dni a noci, drinking buddies, fuck buddies, friends with benefits. Nechodím domov, klamem, zdá sa že za to všetko stojíš. Myslela som si. A príde ten deň, deň zlomu. Zlomí sa všetko. Môj život so rozlomí napoly. Dosiahla som presne, čo som chcela. Teba. Ale... Akosi cítim, že som všetkých stratila. Ešte teraz sa vidím, ako hystericky plačem na posteli, trasiem sa, krútim sa, zvíjam, taká maličká agónia. "Prečo ťa to tak trápi? Prakticky sa nič nestalo." povie múdro mama, mne sa vylejú ďalšie hektolitre vody z očí a cez knedličku a soplík rieknem: "Pre Mareka, iba preňho..." 
Nemám chlapa. Neva, veď tam to aj smerovalo. Čo je ešte horšie - nemám Mareka a ani moje spoločenstvo najbližších. Ale inak mám prácu. Hrozne deprimujúcu, predávam bambusové fusakle. Len spím, pracujem, málo jem a veľa plačem. Veľa si dávkujem Marinu. Učím sa žiť sama so sebou. Z lilavej farby idem k starej dobre ryšavej. Veci sa dajú do pohybu a do poriadku. Najprv sa jaším s láskou z detstva, zo zedešky. Najbližší mi odpustili. A friends with benefits benefitujú veselo ďalej. Oteplilo sa a to ešte viac podnietilo moju ruju. Prvýkrát na skúšobni. Vír opekačiek, alkoholického opojenia, príchody domov za svetla. Veľa ríbezláku. Strašné hlúposti. Neviete si predstaviť. Spieva nám teta Lana. A potom príde deň 26. S chuťou na teba hľadím a ty ideš preč. Sklamanie vystrieda záblesk rozumu, spájam si všetko dokopy, indície, vety, náznaky. Vďaka za dvadsaťšesť dní, vďaka. Aj keď dnes už sme si cudzí, vtedy to bol dôležitý míľnik.
Končím v náručí iného. Zobúdzam sa vedľa perfektného chlapa s tými najkrajšími očami na svete. A s rukou na prsníku. Jeho rukou. Od toho dňa sa pri ňom zobúdzam často. Od toho dňa som už na iného nemyslela. Ďalší deň. Ležiac v tráve, nočná obloha. Zvláštna zostava. Je pár centimetrov odomňa a ja mám takú príjemnú husiu kožu.

Máj.
Môj najmilovanejší mesiac v roku. Hneď v jeho druhý deň cestujem do Žiliny. Pijeme spolu ríbezlák. Dokonca sa mierne hanbím. Sedíme v menze a je mi... neviem to opísať, aj básnikom raz dojdú slová. Vonku leje, milovanie v daždi, mmm a maratónsky beh na bus! Som s ním, som s najbližšími. Veľa sa jašíme a dobre sa jašíme. Prichádza exotické (erotické) počasie. Výlety do Žiliny pokračujú. Stihla som ich 5. Najviac top boli prespávačky intrákového charakteru. Kino a menza. Menza a kino. Aj výlety po Trenčíne. A mám narodeniny. Sú to najkrajšie narodky na svete. Och. Dostávam prekrásnu tortu. Som najšťastnejšia na svete. Koniec mesiaca. Berie ma na Gympelrock.

Jún.
Horúci mesiac. Doma sme naštartovali bazén, tak usporiadavam very fancy grilovačky a púlpártis. Mám meniny. Ešte sa zjavím v Žiline, ale presúvame sa do pohodlia haciendy. Prakticky si z tohto mesiaca pamätám špeciality z grilu, pivko, kinko a Váh. Som veľmi zaľúbená. Užívam si každej minúty. Vzali ma na univerzitu. 

Júl.
Mesiac výletov. Chata, kempovanie, Wlesefest. Ešte viac ho za to ľúbim. Na Wlesefeste stretám Ninôčku a veľmi sa dáme dole. Čas strávený doma vypĺňam povaľovaním sa vo dvojici, grilovačke vo dvojici a skupinovým večerom pri vínku. Stále sa túlame. Vyrabujem sekáč. Som závislá na guličkovej zmrzke. A na ňom. 

August.
Sťahujem si vlasy na blond. Výlety spojené s vykrmovaním a alkoholizmom pokračujú. Aj s mamou. Na Sliači sa pekne rozšupneme a sme hviezdami celého hotela. Škoda, že pod štítkom "lezbičky". Je super, ale už sa teším domov. A na Grejp! Vlasy som okorenila fialovou. On pracuje, ja sa jaším s Ninou. Trochu sa bojím búrky. Ale majú super langoše, behám v jeho tričku a užijem si Crystal Fighters. Zvyšok mesiaca oddychujeme. V mojej alebo v jeho posteli. Navzájom si vyvárame a vykrmujeme sa. Nič mi nechýba.

September.
Ostávajú mi posledné tri týždne doma. Užívam si, kým je teplo. Respektíve, kým mi neomŕza moja precitlivelá riť. Stále mám fialové vlasy, idem na chatu a chytá ma jemná depresia. Dopredu smútim za svojim chlapom. Môj malý netbúk nenávratne odišiel a ja roním nílske rieky. Ako novopečená študentka teda obdržím noutbuk podľa prísnych kritérií vyberaný - tak, aby sa dali rozbehať všetky hry. Hah. S mamou nakupujeme všetko možné praktického charakteru, odchádzam do Trnavy. Prvý týždeň idem na vyučovanie len raz, lebo som spitina. Spolubývajúce sú super, začínam byť nadšená vysokoškolským životom. Ale veľmi sa teším domov, spoznávam maminho priateľa.

Október.
Pomaličky sa dostávam do univerzitného životného štýlu. Odfarbujem sa na blond, aby sa mohli rozbehnúť pokusy s Directions naplno. Strácam blízkeho, milovaného človeka a svojho psíka, ale snažím sa udržať na nohách a brať to také, aké to je. Potom prvý víkend s ním v TT. Prvé tetovanie v TT. Prvá poriadna pařba so Zuzankou do piatej rána. Frajer ma zobral na Pipes and Pints. A potom ďalší trnavský víkend. Mám čierne šošovky. Konečne skvostnú fialovú hrivu, hah. Prepašovali sme sa na beániu, ale bol to úplný fakin šit. Začínam doučovať a zarábať. Víkendy doma sú jedinečné, Helovínska party v štýle zombí a mimo zlého sa mám úplne naj!

November.
Na izbe nám hrá najmä Gutalax a iný grindík. Ďalší perfiš víkend v Trnave. Škola naplno. Seminárky, fotky, ranná nechuť vstávať. Party ešte viac naplno. Smiechy na izbe. Jednočlenné výlety do Tesca. Stále varím, vyváram a skúšam nové chute. Nové pokrmy.

December.
Teal vlasy. Vianočné trhy, medovina, varené vínečko. Jujky. Moje prvé umeláky-nechtiská. Vraciam sa späť k pirsingom, mám medusu. A chystám sa na mikrodermaly! Som na krásnom výlete vo Viedni. Začína skúškové, ešte pred sviatkami zvládam dve skúšky. Vianočné sviatky sú zo začiatku plné stresu a nervov, ale postupne sa všetko zlepšuje. Hoci v neobvyklej zostave. Mám mega ultra supa dupa radosť zo všetkých darčekov. Ukecala som mamu na Xbox. Záver roka trávim s mojimi fav ľuďmi na chalupe v Bojniciach.

_______________________________________
Pées jedna: niektoré fotky ostali radšej v archíve a viem že tento článok je oneskorený, ugh
Pées dva: berte veci s nadhľadom, som dosť mizerný človek v istých ohľadoch (a v istých zas naopak!) hihi

16 comments:

  1. jejo fest super zhrnutie tvojho celéého roka :D:) a cheers!:D

    ReplyDelete
  2. Fotky ultra super top jako vždy a ten prehľad roku je skvelý. Obdobia hore, aj dole. Prajem ti nech si tento rok stále hore, nech si šťastná :*

    ReplyDelete
  3. tak to si sa riadne otvorila :) thumbs up !

    ReplyDelete
  4. haha Wlesefest ♥ aké to bolo predávať bambusové fusakle ? :D

    ReplyDelete
  5. August-pamätám si ťa z Grejpu! Zachraňovali sme sa pred horúčavou mojím pokazeným vejárom,remember? :-D

    ReplyDelete
  6. Aach jsi úžasná..ty těstoviny na talířku vypadaj báječně,s čím to prosím tě je? Nebo to jsou ty z toho pytlíku?:D

    ReplyDelete
  7. A stejně mi přijde, že ten rok utekl jako nic..
    A taky chci xbox s kinectem! :(

    ReplyDelete
  8. Waaaau, no jednoducho skvelý post!! :) Perfektná si!!

    ReplyDelete
  9. ty spitina, ako to, že ti ešte nevypadali vlasy?
    a inak, pôsobíš ako veľmi sympatická osôbka, asi chcem ťa spoznať :)

    ReplyDelete
  10. Niektoré fotografie sú naozaj pekné. Fúha, vám ide dobre, keď toho dokážete toľko popiť, haha :D blog-de-la-licorne.blogspot.sk

    ReplyDelete
  11. Ty fotky jsou z roku 2014? Vypadají spíš jak z 1994! :) Jsou supeer.

    ReplyDelete
  12. Hi! I know this is a little bit awkward, but me and my friend are starting a blog and we’d like to get to know new people who we can interact with.

    Check it out: http://ltcw.wordpress.com/

    p.s.: Is that bacon? <3

    ReplyDelete
  13. fakt super fotky! obzvlášť tá posledná! :D.

    Kejmy ♥.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...