2014/06/30

s t e a l my s t y l e

Okik takže minule sa niekto sťažoval, že pridávám veľa outfitov a málo takých tých 'girly' beauty/fashion článkov. Aby som teda nebola nudná a nespamovala večne svojimi jednofarebnými ohozmi. Pridávam menovku 'girly', špeci pre vás.
Ono mňa tie girly sračičky veľmi nebavia pchať na blog, hoci v reálnom živote dokážem tieto veci riešiť o 106 - najmä v správnej spoločnosti a pri vhodnej nálade. Viem, že mnohé z vás by viac tešili tutorialy na obočko, dlhé prehovory o balzamoch na vlasy a návody ako správne vyrobiť pastel pink z Directions...
Keďže musím mať trochu bojového ducha, nebudem to vzdávať a občas vám takúto srandu pripravím.

Dnes teda post na tému môj štýl, čo ako vidím a čo by som naopak radšej ani nevidela, na čom si už dlho zakladám alebo aké rýchlovky som si za posledných pár týždňov obľúbila.
(snáď nemusím vysvetľovať, že móda ma zaujíma, ale nie je pre mňa tak dôležitá ako štýl)

PAST
Začnem asi tým, že svoj /povedzme alternatívnejší/ štýl som začala budovať niekedy okolo 13-14 roku. Čo je celkom bežné u pubertálnych deciek, ó áno. Vtedy, v temnom období, keď sa piesok lial a voda sypala (povedzme tak 2007/2008). Éra, keď boli všetci ímou a sín a ulietavali na metalcorových kapelkách, čo držalo aj mňa. Tam asi nejak prepukla moja dlho potlačovaná vnútorná túžba po odlišnosti. Vtedy som sa začala zaujímať o veci, ktoré ma držia doteraz a vtedy sa zakorenili isté piliere môjho vkusu. Našťastie, to najtragickejšie som po mesiacoch a rokoch vypustila. Čo mi však v rámci osobnej identity ostalo? Tetovania a bodymodifikácie, nafarbené a farebné vlasy, hudobný vkus a istý creepy weirdo level. Ale dosť bolo histórie. Snáď som vás dostatočne zasvätila.

NOW
Aká som teraz?

this is me
Asi 80% môjho šatníka tvoria čierne handry, zvyšok sú hlavne neutrálne a pastelové farby. Nie som veľmi na čistú eleganciu, nosiť all day ihličky u mňa neexistuje. ALE! Mám rada šaty, sukne, čipky, výrazné rúže.
 Mám rada kombinácie ženskejšieho so športovejším. Milujem tenisky a "tichojebky". Kedysi som bola Vanskárka, teraz preferujem New balansky...

honolulu nights
...ale som šťastná keď idem na špeci akcošku v opätkoch. Sem-tam treba.
V šperkoch a doplnkoch preferujem gýč. Mohutnú bižu v zlatej farbe, kamene a kryštály, vintage pôsobiace prívesky, zvieratká, detské haraburdy. Exotickú Escadu som si zaobstarala na narodeniny. Jej obal spĺňa moje estetické normy a jej vôňa moje chute a exotické predstavy. Keď už sme pri tej exotike, tropické a palmové vzory ma veľmi nadchli.

s i m p l e
Moja závislosť? High waisted šortky. Zbieram po sekáčoch Levi'sky. Chlapi ich vraj na nás neznášajú, ale ja sa naopak cítim ako najviac seksi diva na svete, keď mi z nich jemne vytŕča zadnica. Kolíšem sa teda niekde medzi veľmi cheap striptérkou...

my summer feelings
...a infantilnou škôlkarkou. Takou, ktorá 'veľmo ľubká' plameniaky, všetko čo je cute, s mačičkami, poníkmi, srdiečkami a ďalej pokračovať nejdem, lebo vám hrozí cukrovka. Skater sukne mám v rámci strihov sukní najradšej, vysoký pás je moja špecialita. Elegantné slip-ony z neplátenného materiálu nutne potrebujem.

take me to the beach
Najšťastnejšia som v lete a v teplých mesiacoch. Nemusím mať na sebe 200 vrstiev, opúšťa ma ponurý zimný look založený na troch farbách a cítim sa ako dieťa kvetov! Takže v lete ma /občas/ stretnete ako vymenenú osôbku, haha. Inak kimono si musím zaobstarať a hoci mi "ortopeďáky" prídu asexuálne, v tejto holo lilavej plážovej verzii sú aj šľapky krása.

alien princess
Menšia závislosť: cute ponožky s volánikom. A určite ma nájdete slintať nad škaredými sandálmi, priesvitnými alebo sieťovanými topmi, korzetíkmi, bodyčkami, celými plavkami a väčšinou 90's znovuzrodenými fosíliami. Choker už ani nedávam dole z krku. Na konci leta ho budem mať výpálený na krku a bude to štýliček!

black vs pink

Najradšej mám dni, keď nič netreba siliť a doslova na seba nedám viac než štyri kusy niečoho. Triko/top/mikina, jeans, boty a handbag. V prípade zlého počasia koženka. Najprimitívnejší nude mejkap á la "mám 11 a mamina mi viac nedovolí", posteľový účes. Žiadne ozdoby a čačkanice. Žiadne hodinové prípravy. Môj školský ideál. Je mi jedno a cítim sa perfiš, dnes to nebudem naháňať a hrať na 5*-ovú blogerku ktorú zoslali všetci svätí zo samothého módneho neba. Lebo som malý, lenivý pekelník, ok?

shades of cool
Ale aby ste netvrdili, že oje...klamem. Tak 1-2-3x do mesiaca mám chuť to zahrať na kočičku aka classy lady a pri stojane s handrami celkom špekulujem. Snažím sa skúsiť niečo inšie, než moje klasické kombo. Väčšinou z toho vylezie niečo dievčenské. All white everything môžem, ale nie veľmi často. V tomto som ešte nová. Ale triká s rude a sarkastickými nápismi sú moje.

Mimochodom, takto to má asi každá ženská - že raz sa chce viac, raz vôbec. Takže posledné dva protikladné postoje nie sú až tak výnimočné. Obdivujem tie dievky, ktoré to tak nemajú a sú šarmantné ako prvá dáma každý deň v roku. Tlieskam!

RADŠEJ HOLÁ ALEBO 'EWWW PLS NO'
Ouky-douky. To pekné máme za sebou. Teraz by som vám rada ukázala, z čoho mám husiu kožu a z čoho sa mi ježia aj tie chlpy, ktoré nemám. Nemienim tým nikoho priamo uraziť. Pre mňa sú tieto veci jednoducho symbolom nevkusu, rovnako, ako sú nevkusné pre niekoho tie moje obľúbené. Pevne verím, že sa nájde aspoň jedna spriaznená duša... here we go!

  • Hranaté nechty typu lopata, ideálne ozdobené neónovým lakom, ktorý oči vypáli z diaľky niekoľko metrov. 
  • Leopardí vzor, najviac peklo použiť dva kusy ktoré sa nezrodili na to byť druh a družka a urobiť z nich outfit správnej šelmy. 
  • Neóniky, neóniky, pichli mi do očí dýky, na triko aj na boty, jak smeťár do roboty! Musím vyzdvihnúť kombo ružové háremky a zelené tieločko. Tešila som sa, že toto leto je s nimi koniec. Mýlila som sa, fňuk. Minule som zočila celý výklad len z týchto nádher.
  • Kroksy, imho obuv vhodná na domáce nosenie, keď vyleziem zo sprchy, prípadne na trhanie buriny na dvore - nie za hranicu pozemku. 
  • Žabky. Pre mňa úplne nepochopiteľné, ak ich vidím v meste, na pláži ich ešte rešpektujem /ale nenosím/. Jednoducho k ním mám silnú averziu a ešte silnejšiu, ak sú vyvýšené. Najsilnejšiu, ak je nositeľom muž. Nepýtajte sa, nevysvetlím, neviem.
  • Balerínky. Konkrétne tieto klasické, guľaté, s naivnou mašličkou. Nevadia mi asi iba na čašníčkach, ktoré ich nosia pracovne a v čiernej farbe. Inak by som ich spálila, aj s kroks a žab.
  • LEGÍNKY. OBLEČENÉ AKO NOHAVICE. Bez dlhšieho topu, len tak, vypučená riťka a materiál často na úrovni siloniek, tangáčiky na nás žmurkajú cez a vábia nás. Eh, nie, NEVÁBIA. Odpudzujú. Legíny = pančuchy. Moje zlaté pravidlo.
  • 1000 farieb+500 vzorov, premotivované a prešpekulované handry, vyzdobené 25 koko...zbytočnosťami. Bez ladu a skladu. Skvelý príklad Desigual. 
  • Rifličky neurčitej dĺžky s ohavným vyšúchavaným neviemakotonazvať. Ideálne čo najviac brutálne bokovky.
  • Tortové šatôčky. Je mi jedno, či sú na sestrinej svadbe, na stužkovej, alebo ich slečna nositeľka vytiahne na večeru s frajerom. Volániky, riasenie, kvetinky, ozdôbky, cukríkové farby... vec, pri ktorej je jednoduchosť naozaj to krásne.
  • Gladiátorky po kolená. Mám sem niečo vôbec písať? Nie. Načo.
  • Všetko, čo je vybíjané viac ako piatimi studs/spikes je pre mňa odpudivé. Fajn, dva roky, možno tri dozadu to bolo fajn. Ale mne už sa to úplne sprotivilo...
  • A zase tie premotivované veci. Tentokrát nevkusné kabelky, všetkými masťami mazané alias všetkým čím sa dá zdobené, tvarov divutvorných.
  • Kamienočky. Rhinestones. Moja veľká alergia. Toľko pekných vecí už ľudstvo zničilo oblepením cca 8 mega balíkov mini kamienkov blyšťavých. K čomu to je dobré? Lacnota pol života, časom sa odlepia/vypadnú a vec môžme vyhodiť. Pridajme ešte tupý nápis a skvost je stvorený.
  • Určite som niečo vynechala. Určite pripíšte vaše blé blé.

____________________________________________
A to je všetko. Snáď tých nespokojných tento post vytrhol z biedy. Napíšte mi vaše pocity, chcem poriadny feedback! K samotnému obsahu, ale aj k typu článku. Berte ohľad na moju antipatiu k takýmto vecičkám. A napíšte mi ďalšie tipy. Čo by vás tu nadchlo, prilákalo a potešilo okrem outfitov.

26 comments:

  1. páči sami tvoj štýl! ale že hrozne moc :D :3

    ReplyDelete
  2. práve som si spomenula, ako sa jedna známa rozišla s frajerom, lebo stále nosil žabky :D

    ReplyDelete
  3. Tento post ma uplne potesil! Konecne nirco odlisne od tych predoslych. Outfity su super, milujem tvoj styl..Sledujem ta este od tutti-frutti-misery a sledujem ako sa vyvijas stale k lepsiemu a lepsiemu. Musim ti velmi pochvalit obocko, pretoze aj to si preslo velkou zmenou :) Mam s nim taky isty problem ako ty, tzn. riedke, blede.Tiez si ho malujem, stale ho nejak menim a bola by som velmi rada keby sem das tutorial, ako si ho malujes :) Na zaver by som uz len dodala, ze si super osobka po fyzickej ale aj po psychickej stranke a bavi ma citat tvoje odpovede na asku, vzdy sa prijemne pobavim :D mam ta rada, Cheryl❤

    ReplyDelete
  4. ak mam hovorit za seba tak prave tie outfitove clanky u teba milujem najviac :) , tie "girly" nejako nevyhladavam kedze vo väcsine pripadov su to davno poznane obkecavacky a clovek si len povie "boze nie, stiahnute fotky z netu", ale tu prave tie tvoje popisy ako vzdy nesklamali :) a hlavne pod kazdou takouto "zmesou" oblecenia a doplnkov si ta viem zivo predstavit, kedze je to presne ako ty - svojske a originalne ;) ..no a co sa tyka toho posledneho obrazka, tak ako vidim zdielame spolocnu averziu k danym veciam :D mna este idu rozhodit take tie tricka ci tielka s nestastnymi vystrihmi na chrbte kde je to hotova prehliadka podprseniek.. niekedy mam take nutkanie im ich zozadu rozopnut :D mozno by sa tie zenske poucili, ze "tudy cesta nevede" :D

    ReplyDelete
  5. miluju tvůj styl, tento článek je velká inspirace :D serem mě, že bydlím na dědině a tady když si vezmu na sebe něco jiné než je zvykem, tak je z toho obrovská aféra... :/ :D

    ReplyDelete
  6. S tými nevkusnými pič... úplne súhlasím! A ešte vytŕčajúce ťapky zo šteklov...ewwwww pls no :(

    ReplyDelete
  7. Chtěla bych žít tam kde ty, abych tě mohla potkávat ve tvých originálních a neokoukaných outfitech. Taky miluju všechno high-waisted. Jinak se mi z tvého oblečení líbí nejvíc ponožky s volánky. Souhlasím s těmi tropickými vzory. A kulaté sluneční brýle ti neskutečně sluší! V bílé se necítím svá, everything black always. Jediné, co z tvého výběru hnusu nějak přetrpím jsou ty riflové třičtvrťáky či co. Nejvíc nesnáším neonové barvy a legíny místo kalhot. Tyhle dvě věci ale bohužel vidím na osobách v mém okolí nejčastěji.
    Nejvíc si užívám tvé články o tom, co jsi dělala a jak trávíš čas.

    ReplyDelete
  8. Pre mňa je asi najodpudivejší outfit pozostávajúci z balerínok, trojštvrťových legín, na to riflová mini suknička, najlepšia s nejakými kamienkami, tieločko s veľkým flitrovaným nápisom, najkrajšie je samozrejme ak je cez celé tričko napísaná značka, najčastejšie Guess a na to bolero. Keď sa to doplní nejakou akože značkovou taškou, tak to je úplne najlepšie.
    Inak članok chvalim veľmi! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ach trištvrťové legíny a riflová sukňa, nech žijú diskotékové k....čky :D :D

      Delete
  9. "Chlapi ich vraj na nás neznášajú, ale ja sa naopak cítim ako najviac seksi diva na svete" pod to se můžu podepsat! :D Přítel je taky nemá rád a ani můj ex je neměl rád, ale já je miluju a cítím se v nich prostě skvěle :))

    ReplyDelete
  10. Z postu bueeh si mi trafila všetko okrem balerín ( teda okej tie klasiké gulaté mašla a najlepšie + lesklé ) to je moc aj na mňa...ale tie ŽABKY :D konečne niekto chápe môj odpor, blednutie, plakanie a ďalšie smutné veci, z tejto obuvi, ak sa to tak dá nazvať :))))
    k ostatnému sa hádam ani nemusím vyjadrovať, napísala si to aj za nás, ale pre mňa tam chýbajú ešte krátke obtiahnuté RIASENÉ ( najlepšie na zadku a výrazné ) šaty.
    :D
    inak sa mi post páčil a teším sa na nový, užívaj :)

    ReplyDelete
  11. Ja neznášam ortopedickú obuv, ktorú módne reťazce predávajú za nekresťanské peniaze a módne blogerky ich až nechutne propagujú a 15ročné husičky pýtajú ťažké prachy od rodičov aby si ich mohli kúpiť. Holt, aj z ohavnosti sa dá urobiť módny hit na vybielenie peňaženiek, hlavne, že to nosí polka blogosféry :D Marketing je sviňa no. Ďalšia vec čo neznášam je, že všetky blogerky sú úplne na jedno kopyto. Vôbec nevidím rozdiel medzi Melisou, Paulinou, Véčkom atď.Žiadna inšpirácia, nič nové, všetky chodia na tie isté hipsterské akcie, tým pádom každá píše o tom istom. Pojem módne blogerky pri nich začína strácať význam, keďže práve ony majú byť niečim odlišné... Naopak, niektoré blogerky, ktoré sú takmer neznáme ma inšpirujú stokrát viac napríklad taká Eiva Poppins....
    Ďalšia vec čo sa týka oblečenia iritujú ma legíny, ktoré divčence nosia namiesto nohavíc, priesvitné umelohmotné ramienka na podprsenke, značka Guess, Adidas a Nike tašky ...a dalo by sa pokračovať :D

    ReplyDelete
  12. uplne skvele napisane so vsetkym suhlasim :) s tym co nenosit by mali vytlacit brozurku a rozdavat na zakladnej skole nech uz take skaredosti nenosia mlade dievcata :)

    ReplyDelete
  13. Jeeeejj... pomaly všetko čo si dala, že lúbiš, by som si na seba obliekla.
    Ohľadom high-waisted short, to som nevedel. To s chlapmi. :D

    lifeloveZAZA

    ReplyDelete
  14. a flitre! najlepšie, keď je celý kus oblečenia celý poflitrovaný, to je riadny hnus.

    ReplyDelete
  15. hing wasted shorts su pre chlapou rovnako asexualne ako turecke nohavice co aj celkom chapem. nie nadarmo su 80te roky a zaciatok 90tych pokladane za horor v oblasti mody, kde tieto gate hrali prim:-) ale desiual by som nezatracovala, len k nam sa ziaden pekny nedostane pretoze budme uprimne, Slovenky jednoducho nemaju vkus. Este stale mame ten mix Ruska a Balkanu...vela trblietok, kurvie kroje a pod

    ReplyDelete
  16. Tvuj styl bych popsala presne vetou, kterou si zminila v jednom odstavci: "90's znovuzrodené fosílie". Úplně je na tobě miluju. Normálně bych si řekla, omg fuj jak to někdo může nosit, pak to vidím na tobě a zjistim že je to vlastně docela pěkný a že bych to taky mohla zkusit. Sleduju tě už strašně dlouho a jen velmi málo z tvýho stylu se mi nelíbilo (konkrétně třeba důchodcovský sandálky :D) a nechávám se tebou dost často inspirovat :) Jsi úžo.

    ReplyDelete
  17. Máš skvělý styl a jsi svá :). To je na Tobě super. Jinak s většinou věcí, které nemáš ráda nesouhlasím :), ale to bude asi proto, že jsem taková ''normální'' :D zato ty jsi svá, originální a máš prostě svůj styl :). Co se mi ale také nelíbí jsou ty vysoké gladiátorky, to je šílenost :D.

    ReplyDelete
  18. ja nenavidim rifle:D a nejradsi nosim teplaky:D *kaitlin* in summer naha max plavky:D

    ReplyDelete
  19. a este som zabudla dodat aj leginy ako nohavice su fujky lacne:D *K* a nenavidim ked ma niekto v lete cizmy:D omg hlavne tie jebnute hackovane:D

    ReplyDelete
  20. ja neznasam ,,nasravacky,, inak plne suhlasim, az na tie baleriny, ktore su obcas nevyhnutne, na nejaku spesl akciu, kde nevydrzis 5 hodin v stekloch...

    ReplyDelete
  21. Úplne s tebou súhlasím v tých eww handrách. A máš (ako inak) super vkus! A myslím že keď z high waisted šortiek trčí kúsok riťe tak sa chlapi nemajú absolútne žiaden nárok sťažovať :D

    ReplyDelete
  22. cheryyyl mam otazku, vsimam tvoje krasne kerky a preto pri vybere tetovaca som sa rozhodla pre rosculeny strojcek, len sa chcem opytat kolko ta stali (napr. mandala alebo macka) a ako dlho sa unho caka? dakujeem

    ReplyDelete
  23. Bylo opravdu skvělé pozorovat tvojí proměnu stylu, protože jsem tě navštěvovala už na když jsi byla na blogu.cz a byla jsi vždycky skvělá!!! :)

    ReplyDelete
  24. Souhlasím s tebou v tom co se ti líbí i nelíbí, ještě bych dodala asi takové ty otřesné sk8 boty jako DC a podobné nevkusné značky, kor když to nosí děvčata úplně ke všemu. Nebo když se v zimě nosí sportovní bunda a k tomu kozačky... asi bych toho vymyslela ještě víc, ale nechci si kazit náladu! :D
    Tak mám jednu troufalou otázku. Kde se dají sehnat ty ortopeďáky? Jsou naprosto boží. A to, stejně jako ty, je nemám ráda.
    Fajn post, zábava to číst :)

    ReplyDelete
  25. Obdivuji tvůj vkus a styl. Ráda bych také měla spoustu takových krásných kousků ale za prvé nevím kde je shánět a za druhé finance nemám tak velké ._. S tím že žabky vypadají na můžích divně souhlasím, je to takové no... prostě grrh.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...