2013/03/16

expressyourself

Ja. Marec.
A nebojte, chystám lepší post. Haha.
ostatné tradične v po otvorení.





Ležala som tam. Po nos vo vode. Neschopná citu. A trápilo ma tak veľa vecí. Ale nič, žiadne slzy, žiadne smútky, pár hĺbavých myšlienok - a dosť. Nevytlačila som zo seba ani kvapku, ani náznak.
Nikto už nevedel vo mne niečo vzbudiť, nikto, nijak. Minimálne. Ostala som prázdna. Chladný kameň, slepé oči. Nič, len také duté ja. A potrebovala som sa v živote pohnúť ďalej, ale miesto toho som sa zarážala všade kde sa dalo, zúfalo dúfajúca, že niekde tam nájdem to, čo hľadám. Nenapredovala som, ale flákala sa po matných záchytných bodoch mojej životnej trasy.
A ja som len chcela byť obľúbená, ľúbená a dosť dobrá. Ale nikto ma nebral dosť vážne, nikto ma nemal rád takým spôsobom, po akom som túžila. Nikdy som nikomu nebola tým, čím som chcela. Márne snahy.
~
Až niekde niečo vo mne prasklo, alebo sa zastavilo? Ťažko povedať.
Dlho som uvažovala, či je chyba vo mne, alebo v druhých. A potom som to pochopila. Je to úplne inak. Nepatrím nikomu, nepatrím nikam. Je to môj údel a je len na mne, či ho budem ochotne niesť na svojich pleciach. Som sama za seba a akokoľvek ľudí ľúbim, nikdy im nemôžem dať celé svoje bytie, lebo je to risk.
~
Stretať ľudí, žiť s nimi, doviesť ich k tomu najlepšiemu čo v sebe skrývajú a potom ich zničiť. Zruinovať ľudí, v tom som bola vždy dobrá a paradoxom je, že som to nikdy nerobila zámerne. Nikdy mi to neprinášalo radosť. A preto sa trochu bojím sama seba. Nechcem už ubližovať, ale nezbavím sa toho kým budem žiť.
~
Na veciach som neznášala pominuteľnosť. Obdivovala som večnosť a večné a to, čo také nebolo, som si do tej podoby zidealizovala. Všetko, čo mi nevyhovovalo, som začala brať z inej stránky – z tej, ktorú to ani nemalo. A teraz, keď skladám tie okuliare s idealizačným filtrom, všetko odhaľuje svoju pravú podstatu.
Dohnalo ma to sem. A ja už neverím sama sebe.
~

A ja vlastne neviem, či si tie moje drísty niekto vôbec číta ale...načo aj.

20 comments:

  1. Krásná jsi! S těma ouškama, kytičkama a řetízkem ve vlasech :)

    ReplyDelete
  2. veľmi sa mi páči štýl akým píšeš ... máš také "fejtonové" myšlienkove prechody :) to je veta :D

    ReplyDelete
  3. Čeri si neskutočne krásna. Už dlhú dobu ťa sledujem a tú istú dobu si môj vzor. Je neskutočné, ako sa nebojíš experimentovať a ideš si svojou cestou, aj keď sa iní na teba niekedy pozerajú s hrozôu ( to bude tým, že žijeme na Slovensku kde je všetko o 20 rokov pozadu, hah).Milujem tie tvoje fialkové vlasy a okuliare sa ti mimochodom strašne hodia. :)

    ReplyDelete
  4. Myslím si, že chyba je v tobě. Přijde mi, že se přestáváš mít ráda a díky tomu máš pocit, že to tak mají i ostatní, že nikam nepatříš. Ale každý člověk někam patří. A možná nemůžeme patřit někomu, ale můžeme se milovat tak moc, že máme takový pocit, že si jsme vlastní. Jsme si podobné.

    Věčnost je taky něco, co mě přitahuje. Na jednu stranu mám ráda nové věci a na tu druhou se mi líbí třeba pojem věčná láska, ten asi nejvíc. A myslím si, že to jde, jen lidé mají vždy výmluvy a neochotu a jen pár má vytrvalost a touhu něco změnit, uznat chybu, dělat s ní něco.

    Ta fotka ve vaně a s těmi podvazky se mi líbí asi nejvíc.

    ReplyDelete
  5. víš, normálně nemám čas ani touhu to číst, ale tentokrát mě to upoutalo. Mívám podobné pocity, Cher. Takové, které bych nikdy nikomu neřekla. Ne to proto, že bych nechtěla. Člověk se musí čas od času cítit ztraceně, strašně, hrozně, smutně a všelijak jen ne dobře. Jen proto, aby potom mohl být o to dýl šťastnější. A nebo aspoň stabilnější. Ne tolik labilní. Doufám, že tvoje smutné období taky brzo pomine. :)

    ReplyDelete
  6. nenech se snést ke dnu trapnými komentáři anonymů,pro mě jsi jednoduše úžasná:) nejsi jen krásná,stylová,miluju na tobě to že se nebojíš experimentovat,nebojíš se divných pohledů,a ještě k tomu umíš sepsat pocity do pár okouzlujících vět,což já bych nikdy nedokázala:) You are fuckin' amazing,Cher :3

    ReplyDelete
  7. akože tá piata fotka v tom korzete alebo čo to máš na sebe ,, úplne dokonalosť !! a ten text! ♥

    ReplyDelete
  8. Cherry si najdokonalejšia osoba na sveteeee<3

    ReplyDelete
  9. jsi úžasná) a krásně píšeš i když je to smutné)

    ReplyDelete
  10. ted tenhle clanek nechapu.. ty uz nejsi s pritelem ci jak ? oO

    ReplyDelete
  11. Stanislava tá fotka v tých podväzkoch ako...och! Ešte že sedím a uplne slintám mňam

    ReplyDelete
  12. Tie drísty si vždy rada prečítam.

    ReplyDelete
  13. úžasný text! a krásne fotky, si čím ďalej krajšia :)
    a teším sa na ten lepší post!

    ReplyDelete
  14. s tmavymi perami, s tymi okuliarmi a s podväzkami a korzetikom alebo co to je ... riadna jeba, aj ked som holka dala by som si povedat ;)

    ReplyDelete
  15. Great Blog!

    Would you like to follow each other on GFC?


    Vivianista.com

    ReplyDelete
  16. Nechceš písať knihy? :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...